DZIEŃ I – DAMY I RYCERZE | Szkoła Podstawowa z Oddziałem Dwujęzycznym im. Piotra Michałowskiego | Kraków

Szkoła Podstawowa im. Piotra Michałowskiego w Krakowie

Kategorie

Archiwum aktualności

DZIEŃ I – DAMY I RYCERZE

22 Kwi 2013 · admin

W drodze na Zieloną Szkołę dzieci zwiedziły “średniowieczną” osadę (stylizowaną, oczywiście), Park Ruchomych Smoków (doprawdy zionęły ogniem, mówiły i poruszały się) i Warownię w Inwałdzie. Wzięły udział w zajęciach warsztatowych w osadzie średniowiecznej. Pod okiem animatorów strzelały z łuku, kuły żelazo w kuźni, tkały, lepiły z gliny, a nawet wykonywały powrozy i sznury w chacie powroźnika. W pięknej, niedawno otwartej Warowni oglądały salę tortur, słuchały legendy o dawnych rycerzach z Inwałdu, a następnie uczestniczyły w turnieju rycerskim. Po takich atrakcjach, posiłku i ciepłej herbatce na dziedzińcu zamku dzieci ruszyły w dalszą podróż, do celu, tj. do DW. Szarotka w Kluszkowcach. Na miejscu powitała uczestników wyjazdu właścicielka pensjonatu i… pyszny obiad. Po rozlokowaniu i rozpakowaniu rzeczy w pokojach odbyło się spotkanie, na którym dzieci poznały zasady obowiązujące damy i rycerzy oraz poznały program Zielonej Szkoły. W kolejnych dniach czekało na nie sporo atrakcji, w tym wycieczki piesze i autokarowe, zwiedzanie zamków, bal rycerski, turniej rycerski czyli dzień sportu, ognisko z gawędą góralską oraz śpiewem i tańcem… Ale o tym napisali sami uczestnicy pobytu w Kluszkowcach.

 

Szkoła Podstawowa z Oddziałem Dwujęzycznym im. Piotra Michałowskiego TSSP

ul. Piotra Michałowskiego 10
31-126 Kraków
Zobacz numer telefonu
e-mail:
szkolapodstawowa@tssp.krakow.pl
liceum@tssp.krakow.pl
zarzad@tssp.krakow.pl

Numer konta bankowego
Krakowski Bank Spółdzielczy
33 85910007 0021 0053 1807 0001
    
Inspektor Ochrony Danych Osobowych: Julia Szablowska
ochronadanych@tssp.krakow.pl

Galeria

Kontynuując korzystanie z witryny, zgadzasz się na stosowanie plików cookie. Więcej informacji.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close