Dzień Instytutu Filologii Germańskiej UJ – wirtualnie | Liceum z Oddziałem Dwujęzycznym im. Piotra Michałowskiego | Kraków

LO z Oddziałem Dwujęzycznym im. Piotra Michałowskiego TSSP

Dzień Instytutu Filologii Germańskiej UJ – wirtualnie

Mimo pandemii i lockdownu udaje nam się organizować “wyjścia” na wykłady i warsztaty organizowane na uczelniach. Dzisiaj dwie grupy z klas drugich, uczące się języka niemieckiego, wzięły udział wraz z nauczycielkami w wirtualnym Dniu Instytutu Filologii Germańskiej UJ. Nasi uczniowie wysłuchali wykładu dr. Pawła Moskały pt: “Essen in Deutschland und in Österreich”, po którym byli w stanie rozróżnić “Blumenkohl” od Karfiol, (kalafior), a Palatschinken od Pfannkuchen, czyli naleśników. 

Podczas warsztatu prowadzonego przez mgr. Michaela Gansera pogłębiliśmy swoją wiedzę lingwistyczną. Dowiedzieliśmy się, w jaki  sposób można łatwiej zrozumieć dialekt austriacki. Posłuchaliśmy kilka hitów śpiewanych w dialekcie.

Zajęcia prowadzone przez pracowników UJ były miłą odmianą od normalnych zajęć, a także okazję do pogłębienia znajomości języka obcego, jak i kultury krajów niemieckojęzycznych.

Autorka informacji: K. Danilewska
Organizatorki imprezy: K. Danilewska i M. Kanp – Illg

Liceum z Oddziałem Dwujęzycznym im. Piotra Michałowskiego w Krakowie

Liceum z Oddziałem Dwujęzycznym im. Piotra Michałowskiego w Krakowie

ul. Piotra Michałowskiego 10
31-126 Kraków
Zobacz numer telefonu
Zobacz numer telefonu
e-mail:
liceum@tssp.krakow.pl
szkolapodstawowa@tssp.krakow.pl
zarzad@tssp.krakow.pl

Numer konta bankowego
Krakowski Bank Spółdzielczy
33 85910007 0021 0053 1807 0001
    
Inspektor Ochrony Danych Osobowych: Julia Szablowska
ochronadanych@tssp.krakow.pl

Galeria

Najnowsze zdjęcia galerii 1 Najnowsze zdjęcia galerii 2 Najnowsze zdjęcia galerii 3 Najnowsze zdjęcia galerii 4 Najnowsze zdjęcia galerii 5 Najnowsze zdjęcia galerii 6 Najnowsze zdjęcia galerii 7 Najnowsze zdjęcia galerii 8 Najnowsze zdjęcia galerii 9

Kontynuując korzystanie z witryny, zgadzasz się na stosowanie plików cookie. Więcej informacji.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close